Financování auta: Cash na dřevo už není trendy

Koupě nového auta může být vzrušující, ale také náročným rozhodnutím. Důležitým faktorem je často způsob financování. Peníze řeší všichni. Existuje několik různých možností, a každá z nich má své výhody a nevýhody. V tomto článku se zaměříme na tři hlavní metody financování auta: platbu z vlastních úspor, koupi na úvěr s měsíční splátkou a operativní leasing.

Platba z vlastních úspor:

 

Žádné úroky a poplatky: Platba z vlastních úspor znamená, že neplatíte žádné úroky ani další poplatky spojené s úvěrem. To může vést k celkové úspoře peněz.

Vlastnictví bez omezení: Po zaplacení vozu budete jeho plným vlastníkem a nebudete omezeni žádnými podmínkami nebo omezeními, jak auto používat.

Možnost výkupu starého auta: Pokud máte staré auto, můžete ho využít jako částku na pokrytí části nákladů na nové vozidlo nebo na dalších výdajích.

Ztráta likvidity: Platba z vlastních úspor může výrazně ovlivnit vaši dostupnou hotovost. To může být problém, pokud byste potřebovali peníze na neočekávané výdaje.

Ztráta příležitosti: Místo toho, abyste tyto peníze investovali a mohli si vydělat, vložíte je do aktiva, které se bude postupně opotřebovávat.

Koupě na úvěr s měsíční splátkou:



Rozložení nákladů: S úvěrem můžete rozložit náklady na auto na delší dobu, což může zlepšit dostupnost hotovosti pro jiné potřeby.

Stavební kámen kreditu: Platba úvěru včas a pravidelně může pozitivně ovlivnit vaši kreditní historii, což může být v budoucnu užitečné pro jiné finanční transakce. Platí to ale i obráceně.

Úrokové sazby: Úvěry obvykle zahrnují úroky, což znamená, že celková cena vozu může být vyšší než při platbě z vlastních úspor.

 

Operativní leasing:



Nízké měsíční platby: Operativní leasing obvykle zahrnuje nižší měsíční platby než úvěr, což může zlepšit vaši krátkodobou finanční flexibilitu.

Snadná výměna vozidla: Po skončení leasingu můžete jednoduše vrátit auto a pronajmout si nové, což vám umožní jezdit vždy v novém vozidle.

Omezení ujetých kilometrů: Operativní leasing může mít omezení na počet ujetých kilometrů, což může vést k dodatečným poplatkům, pokud překročíte tuto hranici. Tady si neodpustíme jeden tip, víte, že u naší sesterské společnosti Birne.com omezení najetých kilometrů u operáku nemají? 

Žádná hodnota pro vás po skončení: Po skončení leasingu auto nepatří vám, takže nemáte žádnou hodnotu zpět, pokud byste se rozhodli ho neprodloužit nebo nekoupit.

Každý z těchto způsobů financování má svá pro a proti, a rozhodnutí, který je nejlepší pro vás, závisí na vaší finanční situaci a osobních preferencích. My Vám s tím v Direct auto rádi pomůžeme a je úplně jedno, zda se jedná o nové auto, ojetinu nebo auto do firmy. 

 

Tým Direct auto

Sleva 30 % na originální baterie

Nezapomínejte na pravidelnou údržbu baterie, která je klíčovým prvkem každého vozidla. Pravidelnou kontrolou alespoň jednou za půl roku, především během extrémních teplot, předejdete případným komplikacím spojeným s nefunkční baterií. V případě, že zjistíte, že je nutné vyměnit vaši baterii za novou, využijte naší akční nabídky a pořiďte si ji nyní s 30% slevou.

Vyrazte na cesty bez starostí!

Akce platí 31. 12. 2024.